The Bill & Melinda Gates Center for Computer Science & Engineering is a 135,000 square-foot building containing instructional, research and collaborative spaces that will be built on the University of Washington's Seattle campus. The facility will complement the existing Paul G. Allen Center for Computer Science & Engineering and accommodate UW CSE's recent and future growth. The Gates Center will enable us to expand education and research opportunities for more of Washington's students and help maintain our region's position at the forefront of computing innovation. Design is by Seattleā€™s LMN Architects, designers of the Allen Center, PACCAR Hall, McCaw Hall, Benaroya Hall, and other extraordinary buildings that have met with acclaim across the nation and around the world.

View architectural renderings of the planned exterior and interior spaces and detailed floor plans below. Click on an image to view a larger version.

 
View from the Allen Center plaza (looking east across Stevens Way)             View from Sylvan Grove (looking east, More Hall is to the right)

 
View from Mason Road (NE corner, looking west toward Allen Center)           View from Mason Road (SE corner, looking west toward Allen Center)

 
Aerial view from east (looking west toward Allen Center)                                  Midpath aerial view from east

 
View from Mason Road (NE corner, looking west, at dusk)                                 Fourth floor Zillow Commons event center

 
Atrium (main entrance is to the left)                                                                         250-person Amazon Auditorium


Undergraduate Commons

 
Ground floor (west is below grade)                                                                           First floor

 
Second/third floors                                                                                                     Fourth floor (a half-floor housing the Zillow Commons event center)


Site plan (Allen Center shown on the left, to the west; plan shows first floor of CSE2 on the west and ground floor on the east)

Learn how to support our campaign here!